Leg
Legen har et særligt fokus i Klatretræet. Legen er en central del i børnenes udvikling. Legen skaber og udvikler venskaber, legen er en stor del af sprogudviklingen, og legen skal af de voksne have et fokus, som skaber udvikling for både fællesskabet og det enkelte barn.
I Klatretræet arbejder vi med børnestyrret leg. Dette er en pædagogisk tilgang til legen, hvor personalet arbejder målrettet med deres rolle i legen. Der har tidligere været en proces, som særligt har haft til formål at skabe yderligere indblik i børns leg og dens betydning. Personalet har nu en undersøgende tilgang til legen, hvor vi blandt andet er opmærksomme på, om børnene har brug for, at vi går forrest, ved siden af eller bagved i legen.
Vi arbejder løbende med de fysiske læringsmiljøer, med et blik for at dette læringsmiljø støtter børnenes leg og læring. Vi skaber blandt andet rum i rummet, som skal give mulighed for fordybelse og læring i legen. Vi forsøger ligeledes at have et blik for hvilke legezoner børnene anvender, hvordan de anvender dem, og om den aktuelle børnegruppe søger andre/ny typer legezoner, således at vi løbende kan justere vores tilbud af legezoner og legetøj.
Læring
Læring skal forstås bredt, og læring sker for eksempel gennem leg, relationer, planlagte aktiviteter og udforskning af naturen og ved at blive udfordret.
Børnefællesskaber
Leg, dannelse og læring sker i børnefællesskaber, som det pædagogiske personale sætter rammerne for. Vi har et blik for at børnefælleskabet også eksistere og skal kunne udvikle sig på tværs af køn, alder og stuer. Derfor må børnene gerne lege på tværs af stuerne, og vi har skaber ture ud af huset og aktiviteter på tværs af vuggestue og børnehave og på tværs af stuerne i de to “afdelinger”